Vädret i Paris

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter Paris

Om Paris

Paris är inte bara Frankrikes huvudstad, utan är också huvudstad för mode och gastronomi. Här finns mycket att upptäcka; exklusiva butiker, konstmuseer, avenyn Champs-Elysées, mysiga caféer och sevärdheter som Eiffeltornet, Triumfbågen, Moulin Rouge, Disneyland och slottet i Versailles. Paris är en väldigt romantisk stad, särskilt under våren.

Hotell i Paris

Comfort Aeroport Cdg - Detta är ett flygplatshotell beläget i centrala Le Mesnil Amelot, nära Roissy, flygplatsen Charles de Gaulle, Disneyland och Asterix temapark. Paris centrum ligger 25 km bort. På hotellet finns en bar, restaurang och frukostrum.

Stars Evry - Detta familjevänliga hotell är designat och inrett med influenser från havet, och är renoverat år 2007. Det ligger nära Disneyland och Fontainebleau, och i närheten finns restauranger, barer, butiker och kollektivtrafik. På hotellet finns café, kiosk, en liten marknad, butiker och en bar.

Citea Porte De Charenton - Detta är ett nybyggt och prisvärt lägenhetshotell, beläget i Charenton-le-Pont, som är en av Paris förortskommuner. Med tunnelbanan tar det 20-25 minuter att ta sig till Paris central. I närheten finns flera restauranger och butiker.

Kyriad Massy - Detta hotell renoverades år 2007 och har 110 rymliga rum. Det är beläget 30 minuter från centrala Paris med kollektivtrafik, och i närheten av hotellet finns restauranger och en opera. Det är nära till flygplatserna. På hotellet finns café, bar och en restaurang.

Royal Mansart - Hotellet är byggt år 1950 och ligger mellan Sacré Coeur och operan, 2 km från floden Seine. Från hotellet är det nära till bra shopping, och nära till en tunnelbanestation. Hotellet har ett attraktivt frukostrum och parkeringsplats för sina gäster.

Sevärdheter i Paris

Eiffeltornet - Eiffeltornet ritades av ingenjören Gustave Eiffel, och konstruerades inför världsutställningen 1889, för att fira hundraårsjubileet av den franska revolutionen. Eiffeltornet är 320 meter högt och byggt i järn. Besökare kan åka upp i tornet och skåda den spektakulära utsikten över hela Paris. Fram till år 1930 var detta världens högsta byggnad.

Triumfbågen - Triumfbågen är ett stort monument som byggdes år 1806-1836. Det var Napoleon som bestämde att den skulle byggas, till minne av segern vid Austerlitz år 0805. Vissa delar av året är det öppet för besökare att ta sig upp på taket och se utsikten över bland annat den enorma rondellen som går runt bågen.

Notre Dame - Detta är en stor katedral och biskopskyrka i gotisk stil som började byggas år 1163. Tvåhundra år tog det innan Notre Dame stod färdigt. Katedralens konstverk och skulpturer är skapade med inspiration från naturalismen, och här ska Napoleon Bonaparte ha krönats till kejsare år 1804.

Louvren - Louvren är världens mest besökta museum, och här finns några av världens mest berömda konstverk, allra mest känd är förmodligen Mona Lisa av Leonardo da Vinci. Den byggnad som Louvren består av idag började byggas år 1535.

Slottet i Versailles - Kungligt slott som byggdes på initiativ av kung Ludvig XIV. Han flyttade in i slottet år 1682. Sedan dess har slottet varit hem till många kungligheter, bland annat drottningen Marie Antoinette. Särskilt känd är spegelsalen, med sina 357 speglar.


footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna