Vädret i Alicante

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter Alicante

Om Alicante

Alicante är en stad i provinsen Alicante i Spanien, och är en av Spaniens äldsta städer. I Alicante hittar du milslånga vita stränder, och är den perfekta staden för dig som söker sol, bad, god mat, shopping och nöjesliv. Staden har också en hel del museum och gamla spännande byggnader att bjuda på.

Hotell i Alicante

Castilla Alicante - Detta hotell renoverades 2009, och är ett hotell av hög kvalitet beläget i norra delen av staden, 50 meter från San Juan Beach. På hotellet finns en utomhuspool, lekplats, solarium, café med terrass, trädgårdar och en stor restaurang.

Santa Pola Life And Resorts - Detta är ett exklusivt hotell, speciellt anpassat för gäster som är över 55 år gamla. Hotellet ligger i ett lugnt område, 5 km från centrum och nära till det kollektiva transportnätet. På hotellet finns spa, utomhuspool, teater, restaurang, café, bar, kiosk, frisör och apotek.

Daniya Alicante - 2007 öppnade det här hotellet, som ligger Vistahermosa, 3 km från Alicante centrum och stranden. På hotellet finns en utomhuspool, terrass, solstolar, jacuzzi, bastu, gym och serverar frukostbuffé.

Mio Cid - Detta är ett charmigt och familjevänligt hotell som ligger 3 minuter från centrum och endast 70 meter från stranden. Hotellet har en utomhuspool, café, bar och en restaurang.

Holiday Inn Alicante - Detta fina hotell ligger i Playa de San Juan, runt 400 meter från stranden, inte långt ifrån restauranger och butiker. På hotellet finns café, bar, utomhuspool med terrass, jacuzzi, gym, restaurang och frukostbuffé.

Sevärdheter i Alicante

Castillo de Santa Barbara - Denna borg är från medeltiden och ligger på ett berg norr om staden. Det går en linbana från centrum upp till berget för den som vill besöka borgen. Den är dessutom gratis att besöka.

Santa Maria kyrkan - Detta är en gotisk kyrka som byggdes under 1400- och 1600-talet. Här finns mycket gammal konst att se.

Båttur till La Tabarca - Från Alicante kan du ta en båttur ut till ön La Tabarca där det en gång i tiden bodde pirater. Passa på att testa äta traditionell fiskgryta på någon av öns restauranger.

Arkeologiska museet - MARQ heter det arkeologiska museet, och här hittar du många arkeologiska fynd som hittats runt Alicante. Själva museet ligger i en renoverad gammal sjukhusbyggnad. Här finns runt 81 000 objekt från stenåldern fram till medeltiden.


Flygbiljetter Alicante
footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna