Vädret i Barcelona

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter Barcelona

Om Barcelona

Barcelona är Spaniens näst största stad efter Madrid, och Kataloniens huvudstad. Det är en av Europas mest tätbefolkade städer och en av de mest populära resmålen. Här finns vacker arkitektur, kultur, shopping, sol och bad, utsökt mat, pulserande nattliv och ett av Europas mest framgångsrika fotbollslag!

Hotell i Barcelona

Abba Garden - Detta är ett väldigt populärt och modernt hotell, beläget i Pedralbes strax utanför Barcelona. Cervantes-parken ligger bara en liten bit bort, där du har fantastisk utsikt över hela staden, och det är inte längre än 10 minuters promenadavstånd till närmaste tunnelbana. Hotellet erbjuder faciliteter såsom utomhuspool med poolbar under sommaren, gym, jacuzzi, room service, restaurang, bar och frukostrum.

Alexandra - Detta är ett hotell av hög klass, modernt och med Avant Garde-arkitektur. På nära avstånd hittar du sevärdheter som Placa de Catalunya, Sagrada Familia och Las Ramblas, samt många restauranger och exklusiva butiker. På hotellet finns en restaurang med medelhavsinspirerad mat, en populär bar och frukostrum.

Apartment Avinyo - Detta är en välskött och välutrustad trerumslägenhet med takterass, med nära avstånd till hamnen Port Vell, katedralen och Las Ramblas. Lägenheten är privatägd och ligger i ett vanligt bostadshus.

Barcelona Princess - Barcelona Princess är ett stort och modernt hotell nära stranden, beläget på Avenida Diagonal vid Barcelonas mäss- och kongresscenter. Hotellet är känt för sin arkitektur och design, och har en utomhuspool på taket med vacker utsikt över havet! På hotellet hittar du en restaurang som serverar mat av hög klass, bar, gym, bastu, jacuzzi, massage och frukostrum.

Catalonia Aragon - Detta är ett mellanklasshotell beläget nära Placa de Toros och Sagrada Familia. Till de mer centrala delarna av Barcelona tar du dig snabbast via tunnelbanan, som tar tio minuter. På hotellet finns restaurang, bar och frukostrum

Sevärdheter i Barcelona

Sagrada Familia - Sagrada Familia är en basilika som började byggas av Gaudi år 1882, och bygget pågår än idag. På taket finns 18 torn som representerar de 12 apostlarna, de fyra evangelisterna, jungfru Maria och Jesus. Innuti kyrkan finns ett museum med mycket att upptäcka.

Camp Nou - Detta är Europas största fotbollsarena och FC Barcelonas hemmaarena. Arenan har plats för 98 787 åskådare och förutom fotbollsmatcher används den även till konserter, bland annat har Michael Jackson uppträtt här. Här finns även Kataloniens näst mest besökta museum, FC Barcelona Museum, med historia från både klubben och arenan.

Picassomuseet - Detta är Barcelonas mest populära museum, och ligger i ett borgarhus från 1500-talet. Här hittar du verk från Pablo Picassos tidiga år. I museet finns även en restaurang och ett café.

Casa Milà- La Pedrera - Detta är en av Antoni Gaudi's mest kända byggnader, och särskilt känt är det för att det inte finns några räta vinklar någonstans i huset. Huset fungerar som ett museum, och innehåller bland annat en lägenhet inredd i stil från tidigt 1900-tal och ett våningsplan som handlar om Gaudis olika arkitektoriska verk. Huset har även en fin terass på taket.

Santa Maria del Mar - Santa Maria del Mar är en katedral med katalansk-gotisk arkitektur, ritad av arkitekten Berenguer de Montagut. Katedralen nämdes för första gången i text år 998 e.Kr. Här är bra akustik för musik, och därför anordnas här ofta konserter med klassisk musik, orientalisk musik och jazz.


Flygbiljetter Barcelona
footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna