Vädret i Malaga

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter Malaga

Om Málaga

Málaga är en hamnstad i södra Spanien, på Costa del Sol, i regionen Andalusien. Här är ett underbart klimat med fina stränder såsom La Malagueta, god mat där tapas och fisk är en specialitet, och vingårdar runt staden som producerar högkvalitativt vin. Staden präglas av kultur och historiska monument, och här föddes den världberömda konstnären Pablo Picasso.

Hotell i Málaga

Los Naranjos - Detta är ett bra hotell, beläget i en av de bästa bostadsområdena i Málaga. Det är nära till kollektivtrafik, restauranger, pubar och butiker, och dessutom nära till en sjö där gästerna kan koppla av. På hotellet finns ett café. Stranden ligger endast 100 meter bort.

Malaga Centro - Detta lyxiga förstaklasshotell är byggt år 2001, och ligger centralt nära gamla stan och katedralen. Kollektivtrafik finns också i närheten. På hotellet finns faciliteter såsom café, ett litet snabbköp, butiker, bar och restaurang.

Tryp Alameda - Detta hotell ligger nära både stadskärnan och en vacker strand. I närheten finns gott om restauranger, caféer, tapas barer och butiker, såväl som barer och nattklubbar. På hotellet finns café, restaurang med air-condition och frukostbuffé.

Vincci Selección Posada Del Patio - Det här förstaklasshotellet med strålande service och vacker interiör är ett av de mest exklusiva hotellen i Málaga. Det har centralt läge, nära till restauranger, shopping och sevärdheter. På hotellet finns en restaurang, bar och en utomhuspool på takterrassen

Molina Lario - Detta fina hotell ligger centralt i Málaga, med två minuters gångavstånd till shoppingcentret Calle Larios och med många härliga tapas-barer, restauranger och barer i närheten. Hotellet har en restaurang och bar, och dessutom en härlig takterrass med utomhuspool och en underbar utsikt över staden.

Sevärdheter i Málaga

Picassomuseet - Pablo Picasso är född i Málaga, och därför finns här ett Picassomuseum med över 200 verk som visar alla de olika material, stilar och tekniker som Pablo Picasso använde sig av. Museet ligger i Buenavistapalatset.

Alcazaba - Alcazaba har blivit ett stort landmärke i staden, och är en arabisk fästning från den moriska tiden som byggdes på en kulle i centrum av staden i mitten av 1100-talet för kung Badis i Granada. Bredvid ingången finns ruiner från en romersk teater från 100-talet. Alcazaba är till viss del också uppbyggt av romerskt material. I borgen finns ett arkeologiskt museum, med mycket keramik.

Botaniska trädgården - Jardin Botánico Historico La Concepcíon, är en av de största trädgårdarna i Europa och anlades på 1850-talet. Den botaniska trädgården är väl värd ett besök!

Katedralen - Málagas katedral byggdes mellan år 1528 och 1782, och är en populär turistattraktion och en av stadens viktigaste monument. Stilen på dekor är inspirerad av barocken och renässansen. Vissa delar av katedralen är ännu inte färdigställda. Här finns tillhörande trädgårdar och en magnifik innergård.

Museo Automovilistico - Detta bilmuseum visar mer än 90 olika bilmodeller från 1800-talet fram till 1980. Här finns märken som Rolls Royce, Jaguar, Mercedes och Ferrari. Förutom bilar finns här både mode, möbler och konst från de olika tidsåldrarna.


Flygbiljetter Malaga
footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna