Vädret i London

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter London

Om London

London är Storbritanniens huvudstad och är ett populärt resmål som många återkommer till. London är känt för sitt shoppingutbud, som kan vara den bästa shoppingen i hela Europa! Annat som måste upplevas är stadens historia, konstmuseer, musikaler i West End, mysiga parker och brittiska pubar. För den fotbollsintresserade har staden fem lag att erbjuda, bland annat Arsenal och Chelsea.

Hotell i London

Bayswater Inn - Detta är ett enklare men fräscht mellanklasshotell, med ett centralt läge i Bayswater, i ett trevligt område nära till pubar och restauranger. Från hotellet är det nära till Whiteleys, som är ett av Londons första varuhus. Restaurang, frukostrum och en bar med självservice finns på hotellet.

Holiday Villa - Holiday Villa är ett mellanklasshotell med bra läge i Bayswater, nära till den vackra parken Hyde Park och en kvarts promenadavstånd till Notting Hill. På restaurangen finns en Malaysisk restaurang, en bar, frukostrum och wellnessavdelning med bastu. Du kan även få massagebehandlingar mot en avgift.

Mint Hotel Westminster - Detta är ett modernt och omtyckt hotell av första klass, med bra centralt läge nära till många sevärdheter och nära floden Thames. Många av rummen har en fin utsikt över floden. På hotellet finns en kritikerrosad restaurang, ett elegant café och en bar som erbjuder ett fint utbud av olika whiskysorter. Frukostrum finns också.

Orchard - Detta är ett mellanklasshotell som är en del av ett charmigt townhouse. Hotellet erbjuder ett enkelt och komfortabelt boende med bra service. Det är nära till både Hyde Park och Paddington Station, och en kvarts promenadavstånd till Oxford Street, där det finns ett brett utbud av restauranger. På hotellet finns frukostrum.

The Cumberland - A Guoman - >Ett elegant förstaklasshotell som ligger nära Park Lane och Hyde Park. Det finns rum med utsikt över Oxford Street eller Hyde Park, och i närheten finns en tunnelbanestation. På hotellet hittar du en restaurang, frukostrum, tre barer och gym.

Sevärdheter i London

Big Ben - Big Ben har blivit en symbol för London, och är namnet på en klocka i ett klocktorn i Westminister Palace, där Storbtitanniens parlament har sitt säte. År 1859 stod klocktornet färdigt, som består av fem klockor. Den största klockan slår varje timme, medan de övriga mindre klockorna slår för kvartar och halvtimmar.

St Pauls-katedralen - Detta är en katedral där den anglikanska biskopen av London har sitt säte. Kyrkan byggdes mellan 1675 och 1710, och är utformad som ett latinskt kors, med en stor rund yta i mitten med en stor kupol. I Katedralen finns Storbritannniens tyngsta kyrkklocka, Great Paul, som väger 17 ton. Här har många stora ceremonier ägt rum, bland annat Churchills begravning och bröloppet mellan Prins Charles och Diana.

The London Eye - Europas största pariserhjul står i London, vid Themsens södra sida, och är 135 meter högt. Hjulet byggdes för att fira milleniumskiftet mellan 1999 och 2000. En åktur tar en halvtimme, och högst upp i hjulet kan du njuta av en utsikt på 40 km!

Tower of London - Tower of London, även kallat Towern, är en kunglig borg från medeltiden. Borgen har fungerat som bostäder för kungligheter, som vapenhus, skattkammare och förvaring för de brittiska kronjuvelerna, men också som fängelse, tortyr- och avrättningsplats. Vid ett besök här får du inte missa The Beefeaters; de välkända vakterna i speciella dräkter.

Buckingham Palace - Buckingham Palace är den brittiska monarkens officiella residens i London. Förutom att vara mottagningsplats för kungliga besök, så fungerar palatset som galleri med verk från bland annat Steen, Rubens, Canaletto och Rembrandt. Här finns många gamla unika konstverk, möbler och dekorationer att titta på. Varje dag sker en vaktavlösning framför slottet, som är en ceremoni som lockar många turister.


Flygbiljetter London
footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
Tfn: 0775-57 00 00 • info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna