Vädret i Antalya

Powered by World Weather Online

Flygbiljetter Antalya

Om Alanya

Alanya är den största semesterorten i Turkiet, och är ett resmål som passar de flesta; barnfamiljer, pensionärer, kärlekspar och festande ungdomar. Alanya är speciellt populärt för sina långa vita sandstränder, där de flesta hänger på dagarna. Förutom stranden har Alanya många prisvänliga restauranger, gott om caféer, barer, nattklubbar och shopping där riktiga fynd kan göras, särskilt för den som är bra på att pruta.

Hotell i Alanya

Yeni Acun - Detta hotell ligger vid den vackra och långa Kleopatrastranden. Det är nära till gamla stan i Alanya, där det finns många butiker, restauranger och barer, och centrum ligger endast tio minuter bort. På hotellet finns bland annat utomhuspool, spa och frukostrum.

Cleopatra Sud Princess Apart - Detta är ett modernt hotell med studios och lägenheter, beläget på en liten lugn sidogata i Alanya, 300 meter från Kleopatrastranden och 1,5 km från centrum. Hotellet har en bar, frukostterrass, pool med sötvatten och en poolbar. En studio är lämplig för 1-2 personer medan en lägenhet är för 2-4 personer.

Merhaba - Detta är ett enkelt och komfortabelt hotell som är beläget med gångavstånd till både strand och centrum. Hotellet har en pool med poolbar och en restaurang.

Volkan Hotel - Detta lägenhetshotell ligger i centrala Alanya, 100 meter från Kleopatrastranden, med möjlighet till utsikt över havet eller naturen runt omkring. Varje lägenhet består av ett sovrum, vardagsrum, kök och badrum. På hotellet finns bar, pool, restaurang, café, spelrum och lekplats.

Eftalia Aytur - Det här gästvänliga stadshotell är beläget 800 meter från stranden och 1 km från centrala Alanya. Det har en takterrass med bar, en frisörsalong, restauranger, lekplats, utomhuspool, gym, bastu och kan erbjuda massage mot avgift.

Sevärdheter i Alanya

Det röda tornet - Detta är ett av de mest besökta turistmålen i Alanya. Det var färdigbyggt år 1226, och byggdes av sultanen Alaaddin Keykubat efter att han erövrat Alanya, och syftet med att bygga tornet var för att skydda skeppsarvet. Idag används det till utställningar med till exempel historiska samlingar av tyger och vapen. Besökare kan klättra upp till toppen av tornet.

Alanyas historiska museum - Det historiska museet öppnades år 1967. Här finns fynd från hela området runt Alanya, och nya objekt tillkommer ständigt från nya utgrävningar. Museet består av två delar; en arkeologisk del och en etnografisk.

Alanyas borg - Borgen ligger 250 meter över havet med en fantastisk utsikt över hela staden. Borgen har använts inom försvaret i Alanya, och har med sin utsikt varit perfekt för att upptäcka fiender. Väl uppe på toppen kan du passa på att besöka kyrkan som ligger där, och även borgens fängelsehålor.

Pamukkale - Pamukkale är vita kalkstensklippor som ligger uppe i Taurusbergen, och består av vit kalksten som har bildats genom att kalkrikt vatten har strömmat upp från underjorden. Fina formationer har bildats av de vita kalkstensklipporna. Vid ett besök här kan du på vägen även passa på att ta ett dopp i drottning Kleopatras egen bassäng!


Flygbiljetter Antalya
footer-logos
Flygbiljetter.se är en online resebyrå som ingår i Stena Line Travel Group AB
Box 1324, 251 13 Helsingborg • Org nr: 556529-1795 •
info@flygbiljetter.se
2014 © Flygbiljetter.se
Vänligen vänta - vi söker
efter de bästa biljetterna